Tuesday, April 20, 2010

Rasa Seindah Rupa..

Assalamualaikum ^_^ Korang pernah makan dekat Cozy Corner tak? Aku dah lama dah tak makan kat sini.. Dulu, waktu zaman kanak aku, ayah aku selalu bawak makan Cozy Corner dekat Sujitsu(sekarang nama nya Plaza Ampang City yang tak femes.hehe)

Selepas berapa lama, kitorang sangat lah terkejut tengok harga setiap makanannya. Sangat mahal!!! Tapi, bila dihantar ke meja..Wahh!Portionnya sangat banyak! Memang untuk 4-5 orang.. Kira berbaloi la kalau datang satu famili. Kalau sorang atau berdua, banyak sangat la..Tak larat nak bayar..huhu...

Okei..Jom tengok senarai makanan dan harga.. Ohh ye..Kitorang mintak makanan yang sama macam kitorang makan zaman dulu-dulu..hehe

Ini Chicken with Cashewnut yang maintain kesedapannya.. RM18.00 sepinggan..

Ini Telur Foo Yung.. RM12.00 sepinggan

Yang ni tak ingat namanya..RM10.. Sedap! Tapi mak aku pun boleh buat yang sama sedap..hehe..

Ini senarai air kitorang..Dalam blog ni, akan ada gambar makanan je.. Sebab aku satu famili.. Memang minum air kosong..Nak-naknya aku..Memang tak minum air manis.. Kalau ada pun, mak n ayah aku suka order teh o kurang manis.. So, harga tak melambung sangat la tiap kali makan. sebab save dekat air..kuikui...


Food note: Kitorang pergi Ahad lepas...




7 comments:

IyouweBlog.com said...

u make me hungry .... i dun want supper...fats...hahahaha

nanged u. Want to listen Siti Nurhaliza sings Chinese songs? nang this!

nad said...

sedapnye..tetibe teringat kat chiken chop kat mentakab dulu2..kedai kwn abah tu.asikkkkkkk!!!

HaNiM PoSh said...

cikunder!!
sile jgn post menu idaman yg tiada di sini yerr..

kembar_angah said...

hanim posh...cewahh..(posh ke)..he..he..biarla si cikunder tu.. (kesian nadiah..kot ye pun nk panggil nickname biarla yg sodap ckit telingo ni dongau)lagi pun kan die tengah brbadan dua..sedangkan kite tgh cite pasal ayam, ikan dan bahan2 mentah lain yg enak2, adeke patut die kate teringat capati...logik ke..?

nad said...

angah- nak buat camne tekak terase nak mkn capati pule tetibe hahha.tapi rasenye komen di atas bercerite pasal chiken chop.ayam la tu (bole mkn lagi ke ha kat kedai kwn abah tu?)

Nas said...

angah,saye tau anda selalu cuba untuk baca blog ini secara laju kerana sering diganggu oleh mata-mata.tapi macamana pule chiken cop leh jadi capati????!!!

nad said...

dik..angah silap bagi komen kat entry ni.capati ade dimention di entry kau sebelum nih hehe..