Tuesday, May 4, 2010

Kali Ni Entry Tentang Minuman Kegemaran..


Assalamualaikum.. Tengah kurang berjalan-jalan mencari makanan pulak aku ni..Tapi takpe..Aku akan mencari gambar-gambar lama dekat dalam komputer aku.. Tapi, buat masa sekarang, aku nak kongsi dengan korang minuman apa yang aku duk minum sekarang ni.. Minuman ni.. RxLite.. Produk kurus.. hehe..

Series.. Aku tak suka benda yang bersusu.. Tapi, rasa produk ni, macam milo kurang manis..Yess..Aku sangat suka..Tak rasa tension bila nak minum..
Aku ni, jenis tak suka nak amalkan diet, or ubat-ubatan diet yang banyak dekat pasaran sekarang ni..Satu pun aku tak berminat nak cuba..Sebab semua tu suruh aku makan produk diorang, dan berlapar..Huh??!! Gile.. Kalau nak berlapar..Buat apa aku beli produk diorang..Baik aku berlapar jeee...

Yang ni, aku berminat nak cuba.. Sebab kakak yang jual ni cakap, lepas makan ni kita akan rasa kenyang. N produk ni bukan buang lemak secara berlari-lari pergi toilet sebab cirit birit. Tapi, akan keluarkan toksin melalui buang air kecil n peluh.. Dan kalau nak cakap lepas makan produk ni, kita boleh makan apa saja yang melintas, dan secara automatik akan kurus.Aku rasa tak logik la.. Tapi, nasib baik kakak tu cakap, makan la apa sahaja, tapi KURANGkan karbohidrat..Yess..Aku suka nasihat yang logik macamtu..

Aku dah mula makan 3 hari..Aku ambik pagi sebelum breakfast dan malam, sebelum makan..Betul lah..Pagi, aku tak rasa lapar pun..N tak rasa penat.. Aku boleh pergi kem.. N tengahari baru makan. Aku memang selalu skip breakfast.Tapi selalunya, tengahari tu, aku akan makan sebanyak mungkin sebab lapar dan penat..Tapi dah 3 hari ni, lunch tu aku makan sikit je..Cepat kenyang dan aku tak penat pun nak buat macam-macam kerja.. Fuh!!Puas hati jugak..

Aku dah lama cari produk yang boleh kurangkan sikit selera makan aku ni..Bukan apa, aku ni terlalu cepat lapar. N apa je makanan yang terlintas dekat kepala aku ni..Aku memang Nak Jugak!Nak Jugak!! Macamane nak kurus??

Ok, aku dah timbang berat aku hari ahad haritu 2 Mei 2010, 64kg.. Aku akan cuba sampai habis dua kotak..Tengok ada perubahan tak..N aku harap-harap aku tak hangat-hangat tahi ayam..Sebab aku ni memang spisis tu sikit..hee..

Nasrina!!Berusahalah!!!Doakan aku berjaya ye.. Sebab aku cepat penat la bila berjalan..Walaupun kalau korang tengok gambar aku, korang akan cakap "Hakeleh..Takdelah gemuk mana.." Tapi, kalau Fara Fauzana pun ada part-part dia yang perlu dikecikkan, macam tu jugak la aku..-_-"





Food note: Akan update kan pasal kekurusan ni, dalam blog ni sebab berkaitan dengan makanan ^_^

2 comments:

ShiE J. said...

"Walaupun kalau korang tengok gambar aku, korang akan cakap "Hakeleh..Takdelah gemuk mana..""...

Konfiden je statement ko ni, kan? hahahah!! *gelak evil*

Nas said...

hahahaa!!siot ko shida!!