Friday, July 16, 2010

Keropok Lekor Paling Lazat!

Assalamualaikum...

Harini nak berkongsi pengalaman pergi makan keropok lekor yang super yummy masa bercuti dekat Kelantan dengan Terengganu minggu lepas..hee..Kawan aku suggest untuk pergi beli keropok dekat Bukit Tok Beng. Berdekatan dengan jalan nak pergi Airport Kuala Terengganu. Kalau kita dari Bandar Kuala Terengganu memang lalu rasanya jalan ni..Tak tau la kalau ada jalan lain..hee..

Bukan kedai menjual keropok je rupanya. Siap macam mini kilang keropok dekat situ..Eksaited gila aku tangkap-tangkap gambar. Yela, tak pasal-pasal dari nak beli keropok je, macam dah sampai pulak dekat kilang keropok..

Aku beli keropok lekor yang dah direbus untuk dibawa balik ke rumah.. Seringgit je satu batang. Dah la besar.. Fuhh..Berbaloi-baloi beli..Aku beli jugak keropok lekor yang dah digoreng untuk kitorang makan dalam kereta dan tak sabar nak rasa keenakan keropok tu.. Makan-makan je..Perghh..Memang sedap! Thums Up to BTB!!\0/

Ok, Jom layan gambar.. ^_^

Banner yang terjatuh sebelah tu menunjukkan diorang sangat bz untuk membetulkan balik...kihkih


Tengok orang beratur..Macam nak cucuk duit kat ATM kan?


Besar gila api dia...


Tak sabar nak tunggu keropok yang dah bergoreng nih..


Yummy!!!\0/
Kepada kawan-kawan yang akan melancong dekat sana..Jangan lupa nyinggah ye.. ^_^
nota kaki: Terkenang-kenang lagi kesedapannye..





3 comments:

Anonymous said...

meleleh air liur ceq...yummy

P****

@~~SanChai~~@ said...

aku benci bace blog ko...sebb
1) sume makanan yang sedappp n buat aku lapar bile tgkkk...
2) sbb ko tak ajak aku... hahahahahahah
gurau je nas...heheheh... update2 lagi kedai mane best.. leh aku lak g.. hehehhe

iwan01 said...

SELAMAT TAHUN BARU 2014..
Informasi yang sangat BERMANFAAT..
Terima kasih..
Semoga SUKSES & Salam KENAL dari :
==============================

Paket Usaha Ayam Tulang Lunak “GEROBAKAN”
~
..Bukan SULAP bukan SIHIR
Asap di GEROBAK, jadi UANG di KANTONG anda..
~
Paket Usaha Ayam Tulang Lunak “GEROBAKAN” merupakan
paket usaha kuliner yang mudah dijalankan,
murah & mempunyai tingkat pengembalian modal yang sangat singkat.
Hanya dengan Rp. 7.500.000,- Anda sudah dapat menjalankan
BISNIS KULINER yang terbaik saat ini.
~
Anda akan mendapatkan :
-. Gerobak
-. Peralatan masak bakar
-. Peralatan masak goreng
-. Kompor, tabung gas & regulatornya
-. Brosur
-. Spanduk
-. Poster
-. Produk Awal Ayam Tulang Lunak
-. Kaos
-. Training (Pelatihan) PELAYANAN (khusus mitra dalam Jabodetabek)
~
Materi inti Training Pelayanan :
-. Tata cara persiapan pembukaan outlet.
-. Tata cara membakar & menggoreng ayam tulang lunak
-. Tata cara menyajikan ayam tulang lunak
-. Tata cara menyimpan ayam tulang lunak
~
Silakan kunjungi web kami:
~
www.tulanglunakgerobakan.com
~
atau :
Telpon & HP : 081318374450 (Telkom)
08561070103 (Indosat)
081806396669 (XL)
021-94946600 (esia)
021-70264774 (Flexi)
Kantor: 021-4759274
PIN BB : 28C97C54
email : bumi.amrita@ymail.com
~
& dapatkan kemudahan & keterangan lebih lanjut.
Menu-menu andalan kami adalah :
1. Ayam Bakar Tulang Lunak
2. Ayam Goreng Tulang Lunak
3. Pepes Ayam Tulang Lunak
4. PepesCeker Tulang Lunak
5. Bebek Bakar & Goreng
~
Paket Usaha kami berikut menu andalannya telah diliput oleh :
- Trans TV – Prog Jelang Siang – 28 November 2011 Pk 12.30 WIB
- ANTV – Program Topik Pagi – 18 Juni 2012 Pk 04.45 WIB -> klik di sini
dgn URL : http://www.youtube.com/watch?v=WrC1PvqExXc
~
Program Usaha Ayam Tulang Lunak Gerobakan :
1. Program Dalam Kota
2. Program Luar Kota ( Program Master Mitra Mandiri)
Terdiri :
-. Paket Usaha Standar
-. Mesin Presto
-. Training Produksi
Training Produksi bisa dilakukan di Jakarta atau di tempat mitra.
Info lebih lanjut bisa dilihat di :
http://www.tulanglunakgerobakan.com/mfm.html
~
Ingin mencicipi sebelum bermitra ? Silakan order Paket Tester kami yg berisi :
4 potong ayam tulang lunak (bisa dibakar & digoreng).
2 pepes ayam tulang lunak
2 pepes ceker ayam tulang lunak
2 bebek presto (bisa dibakar & digoreng)
1 bungkus SAMBAL khas gerobakan
~
Untuk wilayah Jabodetak, kita antar ke tempat calon mitra
& calon mitra bisa langsung berdiskusi dengan ACCOUNT OFFICER (AO) kami..
~
Tunggu apa lagi, langsung silakan order…
~
SUKSES sudah ada di depan mata kita, AYO BER-WIRAUSAHA !
~
~