Wednesday, February 15, 2012

Makanan Di Ghuangzhou

Salam..

Lamanya dah tak update blog ni... Terlalu banyak makan sampai tak tau nak upload yang mana satu..haha.. Oleh sebab dah lama tak update, aku nak share gambar-gambar makanan dekat Ghuangzhou, China.. Aku pergi bulan 12 tahun lepas.. Fresh lagi gambar ni. Baru 2 bulan..hehe..

Pada aku, makanan dekat sana ok lah..not bad.. Cuma tak berasa sangat..N lagi satu.. Hati2 jangan sampai tergigit...Tergigit apa eh..Bila aku tanya orang-orang yang sama trip dengan aku diorang kata lada hitam muda.. Rasa dia Ya Allah.. Menyilukan! sampai ke belakang lidah n gusi semua rasa nyilu sangat..Agaknya orang sana tak pandai memedaskan makanan pakai cili tapi pakai lada hitam muda tu.. Kalau lah diorag tau pedas itu sedap dan nyilu itu tak sedap mesti diorang banyak pakai cili dalam masakan..huhu

Percayalah..sekali dah tergigit..Pasti akan mematikan selera anda..Jadi, hati2.. 


Ini bawang yang diorang goreng..Bawang je okeh..


Ini tauhu..Sangat sedap!


Ikan ni masak apa aku pun taktau..Kat dalam nilah yang paling banyak lada hitam muda tu..-_-"


Su'un nilah yang ada rasa Malaysia sikit..terus tak sabar nak balik...


Tauhu..Nampak macam sedapkan?sebenarnya tak sangat..huhu..


Sayur...


N sayur lagi..


Ayam ni sedap! Macam ayam roasted nasik ayam..nyum nyum..


Ini cendawan..

Gambar ni aku combined kan sepanjang 4 hari Trip aku ke Ghuangzhou.. makanan ni memang travel agensi dah oderkan..Kitorang tinggal makan je..N dalam setiap hidangan diorang tu memang banyakkk sangat sayur sayuran.. Suke suke.. ^_^

Ok, sekian...jumpa lagi.. ^_^